Chateau du Trignon 2011 Cotes-du-Rhone

joi, 9 iulie 2015

Am tot spus-o si o repet: in acest moment, nu cred ca exista o regiune din Franta care sa bata Cotes-du-Rhone, la capitolul pret-calitate. Orice ar insemna asta pentru fiecare dintre noi. Selectia de vinuri bune produse aici si pe care le poti gasi pana in 10 Euro, este impresionanta. Am incercat destule pana acum si inca nu am dat de vreunul care sa ma dezamageasca. Iar in categoria 10-15 Euro, tot un vin din aceasta regiune detine inca suprematia in topul preferintelor personale: La Pialade, produs de legendarul Rayas.

Chateau de Trignon face parte din portofoliul familiei Quiot si este obtinut de pe o suprafata de circa 20 ha, impartite in 3 tipuri distincte de terroir. Este importat la noi de Cramele Recas si v-as recomanda sa-l incercati macar o data. Avem de-a face cu un vin care marseaza pe fruct dar nu in acceptiunea moderna a termenului. Are un nivel mare de alcool - 14% - dar care este foarte bine ascuns si nu deranjeaza nici la temperaturi mai inalte. Nu devine greoi si agresiv nici o clipa. Are acel touch frantuzesc, in care fructul este echilibrat cum trebuie de o aciditate sustinuta si de o structura taninoasa fina. Are puritate, savoare, personalitate si tipicitate, prin notele sale de carne macra, afumatura si piper din belsug. Ofera o senzatie de placere si de prospetime atunci cand bei continutul sticlei intr-un timp record. Este acel tip de vin care, usor-usor, se pierde in marea de exemplare fortate, manipulate si artificiale, pe care le poti gasi in aceiasi bani. Cam astea ar fi principalele lui atribute.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp